Wauw Logo Wauw Logo

Slider

Over Wauw Wenst

Kinderen met een bijzondere hulpvraag hebben gewone dromen en wensen zoals alle kinderen. Echter praktisch en soms ook financieel gezien is het voor deze groep kinderen veel minder vanzelfsprekend dat ze uitkomen. Stichting Wauw Wenst heeft zich tot doel gesteld om deze dromen waar te maken.

We praten over gewone wensen, waarbij beleving voor het kind centraal staat. Het uitgangspunt hierbij is om zoveel als mogelijk lokale partijen en vrijwilligers te betrekken teneinde een win-win situatie te creëren: integratie van de kinderen en bewustwording en betrokkenheid binnen de lokale samenleving. Ook het ontzorgen van de thuissituatie vinden wij belangrijk. De kinderen beleven een fijne dag, ouders kunnen zo’n dag even de zorgen vergeten en op adem komen.

De stichting is in het leven geroepen voor kinderen binnen, maar op termijn ook buiten, Wauw speciaal voor jou met een indicatie en woonachtig in de regio Venray, Horst aan de Maas, Venlo, Peel & Maas, Beesel, Gennep en Bergen.

Organisatie
Stichting Wauw Wenst is gevestigd aan de Oranjestraat 22, 5802 BH in Venray. Kvk nummer: 64188256 RSIN nummer 855558738, Contactpersoon: Rens Pijpers 06-46843608, mail info@wauwwenst.nl. IBAN: NL25 RABO 0306713896 t.n.v. Stichting Wauw Wenst.

Bestuur

Functie

    Naam

Voorzitter

    Vacature

Penningmeester/Secretaris

    Vacature

Bestuurslid

    Anke Hurkmans

Bestuurslid 

    Diana Aengenend

Wij zijn ook nog op zoek naar een bestuurslid fondsenwerving. Bekijk hier de vacature.


Het ontstaan van Stichting Wauw Wenst 
Stichting Wauw Wenst is ontstaan in 2015. Op dat moment bestond Wauw Speciaal voor Jou, aanbieder van zorg en begeleiding van kinderen met een bijzondere hulpvraag, 7 jaar. 7 is ook HET geluksgetal en vanuit die gedachte ontstond een nieuw project: Wauw Wenst. Het volgende uitgangspunt werd geformuleerd: 

Kinderen met een bijzondere hulpvraag hebben dromen en wensen. Maar ook kinderen met een indicatie uit gezinnen binnen de regio die minder bedeeld zijn willen wij een super dag laten beleven. Wauw Wenst wil wensen van deze kinderen waar maken.

Tijdens deze feestdag in 2015 werd er een Wensboom geplaatst. In deze Wensboom kunnen kinderen van Wauw hun wens in hangen. Vanaf dat moment ging de organisatie aan de slag met het invullen van wensen.Vele mooie momenten volgden.

In 2020 is ervoor gekozen om Stichting Wauw Wenst verder te laten groeien en nog meer wensen in vervulling te laten gaan. Met een groep van enthousiaste vrijwilligers is aan de slag gegaan met het verder verbreden en professionaliseren van de stichting.

Meer over
Wauw Speciaal voor jou
Wauw Speciaal voor jou biedt zorg en begeleiding voor kinderen met een bijzondere hulpvraag. Dit doen zij in Venray, Horst aan de Maas, Venlo, Peel & Maas, Beesel, Gennep en Bergen. Wauw biedt activiteiten aan die het sociale contact van kinderen en jongeren met een beperking kunnen bevorderen en die het onbezorgd spelen mogelijk maakt. Iedereen heeft immers recht op een leuke club waar ze kunnen zijn wie ze zijn. De ontlasting van ouders en het kind laten groeien in hun eigen krachten, is hier ook erg van belang.


Ons Beleidsplan